Prevremeni porođaj

Pružimo topao zagrljaj bebama rođenim pre vremena

Osvetlimo put njima i njihovim porodicama

A newborn baby lies in boxes in the hospital. A child in an incubator. Neonatal and Premature Intensive Care Unit
Abstract Shape Illustration

Krhkost ranih početaka

Svet je pun čuda, radosti i života. Ipak, u tom širokom prostranstvu, neki od njegovih najmanjih stanovnika - prevremeno rođene bebe - suočavaju se s ogromnim izazovima.


Ova osetljiva bića, prepuna potencijala, ponekada se nađu u okruženju koje nije opremljeno da im pruži negu u tim prvim, najdelikatnijim danima nakon njihovog prevremenog rođenja.

Abstract Shape
Premature baby in the neonatal intensive care unit sleeping

Kada život visi o koncu

U siromašnim bolnicama širom sveta, surova stvarnost je očigledna: životi mnogih novorođenčadi nesigurno lelujaju po ivici, ugroženi nedostatkom osnovne medicinske opreme.


Za većinu nedonoščadi neophodno je da budu smeštena u inkubatore koji im pružaju zaštitu i obezbeđuju optimalne uslove za razvoj.


Neonatalni inkubatori:

kolevke nade

To nisu samo mašine. To su mesta u kojima se odigrava magija – gde sićušna i krhka bića dobijaju snagu, gde njihova srca kucaju jače i gde odrastaju u naprednu odojčad.


Neonatalni inkubatori zamenjuju majčinu matericu podražavajući njenu toplinu i sigurnost. U takvoj mikrosredini prevremeno rođena deca dobro napreduju, a nastanak infekcija i drugih komplikacija sveden je na minimum.

Medical Ventilator and Infant Incubator

Naša misija

Želimo da pružimo sigurnost, zaštitu i negu ovim ranjivim bićima tokom njihovih prvih, najriskantnijih nedelja


Ruka pomoći zemljama u razvoju

Zemlje u razvoju suočavaju se sa velikim izazovima kada je neonatalna nega u pitanju. Nakon burnog perioda, Srbija je napredovala, ali joj je potrebna pomoć da obezbedi svojim najmlađim građanima jednaku šansu za život.


Prema podacima UNICEF-a, godišnje se u Srbiji rodi oko 65.000 beba, njih 4.000 rodi se pre vremena. Svakog dana 7 beba zahteva neku vrstu hitne pomoći dok je prevremeno rođenje uzročnik više od 60% smrti novorođenčadi u Srbiji.

LEt’s CHANGE THIS!

Snažno partnerstvo vodi ka boljim rezultatima


U saradnji sa Malim Divom prikupljamo sredstva za nabavku inkubatora za bolnice u Srbiji.


O MALOM DIVU

Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije je neprofitna organizacija koju su 2010. godine osnovali upravo roditelji beba rođenih pre vremena.

UTICAJ

Uz pomoć prijatelja i partnera Mali Div sprovodi brojne aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života preveremeno rođenih beba, podrške, informisanja i pomoći roditeljima. Pored navedenog, Mali Div neumorno radi na podizanju svesti o izazovima prevremenog porođaja.


Tokom 13 godina svog postojanja i pružanja pomoći ”malim divovima“ i njihovim roditeljima, Udruženje je prikupljenim sredstvima uspelo da pribavi više inkubatora i donira ih različitim bolnicama u Srbiji.


VIDEO

Pridružite se našoj akciji, obezbedimo dovoljan broj inkubatora

Prihvatimo prevremeno rođenu decu Srbije u topao zagrljaj

Parents and Baby in Bed
Happy Cheerful Young Mother Throws an Adorable Baby in Air, Plays, Hugs Baby with Love, Care

Vaša velikodušna donacija, kolika god ona bila, može pretvoriti bolnice u Srbiji u mesta nade, u kojima svaka beba, bez obzira na svoje prevremeno rođenje, dobija negu koju zaslužuje.

Photo Of People Holding Each Other's Hands

Naš napredak

Prodajna cena jednog inkubatora u Srbiji iznosi oko 17.000 €. Njegov radni vek je u proseku 10-12 godina, a na godišnjem nivou ga koristi 12-15 beba.

Redovno ćemo ažurirati ovu stranicu, unoseći najnovije informacije o prikupljenim sredstvima i rezultatima naše inicijative.


Money Bag Icon
Smiling Baby Vector

16.400 €

82 zbrinute bebe

VAŠA DONACIJA JE VAŽNA

Zahvaljujući vašoj podršci, 1 inkubator dostavljen je Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu kao deo naše misije da pomognemo prevremeno rođenim bebama.

Smiling Baby Vector
Happy Baby

Budimo prijatelji

Pišite nam na:


preterm.birth@letsreframe.org


i


zapratite nas na društvenim mrežama:

White Facebook Logo Social Media Icon
Black Instagram Logo
Play Button
LinkedIn Logo 蓝白领英社交媒体

Podržite nas u našoj rešenosti da zaštitimo najranjivije među nama

let's

REFRAME

Underline Brushstroke Doodle

O nama

LET’S REFRAME je globalno aktivna, neprofitna organizacija posvećena unapređenju kvaliteta života. U tom cilju, preispitujemo ustaljena shvatanja i promovišemo dobrobit za sve članove zajednice. Naša misija je da smanjimo patnju i poboljšamo mentalno i fizičko zdravlje fokusirajući se na prevenciju društvenih tabua, stereotipa i predrasuda.


Udruženje MOŽE I DRUGAČIJE - LET’S REFRAME je neprofitna i nevladina organizacija registrovana u Srbiji.

Adult person gesturing
Thai Person
father Helping Granddaughter Making Dumplings
Style and personality
Adult person standing in the studio
real person senior woman